De camping ligt op 5 minuten fietsen van het Noordzeestrand. Hier kan je eindeloos wandelen, zonnen of sporten. Ook zijn hier enkele strandtenten waar je een ijsje kunt halen in de zomer én een koffie in de koudere maanden. Deze stranden behoren tot één van de schoonste van Nederland. Je kunt hier heerlijk zwemmen en zonnen. Er zijn meerdere strandovergangen waarvan sommige alleen te voet of te fiets te bereiken zijn. Deze strandplekken zijn dan ook erg rustig voor als je lekker je eigen stuk privéstrand wilt.

Wanneer je over de Oosterscheldekering rijdt of fietst, kom je uit bij het prachtige strand van Neeltje Jans. Dit ongerepte strand is zelfs in de zomer nog rustig. Ook vind je hier een naaktstrand. Overdag rijdt er een quad met ijsjes over het strand.

Met 10 minuten rijden ben je bij Delta park Neeltje Jans. Een speelparadijs voor kinderen. Het park is heel interactief opgezet, met attracties, een groot aquarium en een zeehonden-show. Ook bieden ze leuke rondvaarten op de Oosterschelde aan.

Met 7 minuten fietsen ben je bij Klimbos Zeeuwse Helden. Hier zijn meerdere parcours door de bomen. Er zijn al parcours voor kinderen vanaf 5 jaar. Ook voor de wat oudere kinderen zijn hier uitdagende parcours.

Met 10 minuten fietsen ben je bij Trampoline centrum Westerschouwen, gelegen aan strandovergang “‘De punt”. Een aanrader wanneer de kinderen energie over hebben.

In Vlissingen ligt het Arsenaal, dit is een museum en maritieme attractie, waarbij piraten centraal staan. Erg spannend voor kinderen en leuk voor volwassenen. U rijdt er 35 minuten over om hier te komen.

Als je van wandelen houdt kan je vanaf de camping prachtige tochten maken. Voor elk type wandelaar zijn er routes. Van een uurtje wandelen tot een hele dag.

De wandelingen lopen over het strand, langs dijken, door bossen en duinen.

Wij leggen je graag de mooiste routes uit.

Je kan hier prachtig fietsen of mountainbiken. Vanaf de camping (deze ligt aan een fietsroute) stap je op de fiets en kan je veel kanten op.

De fietsroutes gaan langs dijken aan het water, bossen, duinen en bruggen zoals de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering. Ook het prachtige bos/duin gebied is een aanrader om door heen te fietsen. Er lopen routes naar de vele strandovergangen, dorpen en steden.

Op de camping is de mogelijkheid om alle routes te bekijken of samen te stellen.

Op 10 minuten fietsen ligt een prachtig, uitdagend mountainbike-pad door het bos en de duinen.

Zeeland is een perfecte plek om actief te zijn. De camping is een perfecte uitvalbasis voor watersporters. Zo kan je in de buurt:

 • Duiken
  De Oosterschelde en Grevelingen zijn bekende duikspots. Zo kan je op de Oosterschelde duiken bij het verdronken dorp van koudekerke. (6 min). Ook bekend is de duik bij de Zeelandbrug (23 min). Ook kan je prachtig duiken op de Grevelingen en kan je lessen nemen bij één van de vele duikscholen.
 • Kitesurfen
  Met Westenwind kan je perfect kitesurfen op de Noordzee. Voor beginners of lessen kan je langs bij natural high, gelegen aan de Brouwersdam. Ben je al ervaren? Dan is er een perfecte plek op Neeltje Jans. Is er aflandige wind? Dan kan je altijd op de Grevelingen terecht.
 • Windsurfen
  Windsurfen wordt vooral gedaan op de Grevelingen. Hier kan je met eigen materiaal eindeloos surfen. Je kan materiaal huren bij dé surfschool van de Brouwersdam.
 • Vissen
  Met 2 minuten lopen vanaf de camping sta je op de dijk bij de Oosterschelde. Hier kan je prachtig vissen op platvissen/zeebaars en andere zoutwatervissen. Heb je een eigen boot? Dan kan deze op de Noordzee of in de Oosterschelde te water. De hellingen zijn binnen 10 minuten aan te rijden.
 • Wielrennen
  Vanuit de camping zijn prachtige fietspaden en wegen om grote rondes te fietsen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een ronde Oosterschelde.
 • Hardlopen
  Vanaf de camping kan je heerlijk hardlopen. Er zijn meerdere moeilijkheidsgraden en afstanden. Je loopt door bossen, over duinen, off-road en over het strand of fietspad.

Schouwen Duiveland is een geweldig eiland voor heel veel vogelsoorten. Vlak naast de camping liggen de ‘Westenschouwse inlaag’ en bij de Plompe toren, de ‘Koudekerkse inlaag’, waar vogelaars hun hart op kunnen halen.

Ook bij natuurgebieden van ‘De schelphoek’ en nog mooier ‘de Prunje’ zijn ideale plekken om vogels te spotten.

Er zijn genoeg bijzondere, oude en authentieke plaatsen in de omgeving om te bezichtigen:

 • Zierikzee
  Een middeleeuwse rijke ‘stad’, met veel historie en gezellige winkels en terrasjes. Elke donderdag is hier markt.
 • Veere
  Een oud middeleeuws havenplaatsje met veel monumentale panden.
 • Middelburg
  De grootste en hipste stad in de buurt. Overzichtelijk, gezellig en genoeg te beleven.
 • Vlissingen
  Een stad aan het water, waarbij zeeschepen vlak langs het strand varen. Hier kan je leuk winkelen, eten of naar de bioscoop.
 • Brouwershaven
  Een klein havenstadje, geboorte plaats van Jacob Cats.

Een aanrader is het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Het museum in gevestigd in 4 caissons, welke gebruikt zijn tijdens de ramp, om het stroomgat te dichten. Het museum geeft een duidelijk beeld van de ramp en de ontwikkelingen tot nu. Met 30 minuten rijden ben je bij het museum. In de buurt kan je ook wat eten en drinken.

In Zierikzee en Middelburg zijn meerdere leuke musea.

In Vlissingen is er een leuke museum voor kinderen, over piraten: Het Arsenaal.

In de buurt zijn meerdere eetgelegenheden. Zo vindt je in Westenschouwen, met 7 minuten fietsen een pizzaria, visrestaurant en een pannenkoekenrestaurant.

Ook kan je, aan het water, lunchen of dineren in Burgh-Sluis in het Oliegeultje.

Voor de echte Zeeuwse beleving kan je verse Zeeuwse mosselen eten, bij de Viskwekerij Neeltje Jans. Zij hebben de gehele productieketen in eigen hand, zo komen de mosselen rechtstreeks van de kwekerij naar je toe.

Daarnaast zijn er vele restaurants in Zierikzee, Middelburg en Vlissingen.

Wanneer u op onze camping verblijft, heeft u kans om de onderstaande activiteiten te beleven:

 • De Melkweg zien
  De camping ligt in één van de donkerste delen van Nederland. Bij helder weer kan je hier, of liever op de dijk, een prachtige sterrenhemel zien. In Augustus kan je hier ook goed de vallende sterren zien! Neemt je verrekijker mee!
 • Bruinvissen spotten
  Wanneer je de dijk overloopt, is er een kans dat er bruinvissen zwemmen(Kleine bruine dolfijnen). 
 • Lichtgevende algen
  Na een warme zomerdag is de kans groot dat er lichtgevende algen te vinden zijn. Op het strandje achter de dijk kan je kijken of de algen er zijn, door langs de waterlijn te lopen. Wanneer deze algen er zijn geven ze een bijzonder schouwspel. Zeker als het donker is.
 • De zeearend spotten
  Hij wordt zelden gezien, maar hij is er soms wel!
 • Een Zeebaars vangen
  In de Oosterschelde en de Noordzee kan je prachtig vissen op Zeebaars. Deze sterke vissen smaken bijzonder goed!
 • Spot de zeehond
  Het is al bijna bijzonder als je deze beesten niet ziet! Zeker bij laag water liggen ze allemaal te zonnen op één van de vele zandplaten. Ook bij Neeltje Jans heb je een grote kans deze beesten te zien.